Ifrågasätta systemet

De största entreprenörerna genom tiderna har ofta inte ens gått ut gymnasiet. Detta vet alla idag, ändå är vi fortfarande så frälsta i det klassiska skolsystemet.
Jag är mer inne på Siam Kidds spår om att skapa ett alltmer entreprenörsanpassat skolsystem där vi faktiskt på riktigt lär oss både hur vi skapar pengar och förvaltar dem. Vi är dessutom betydligt bättre tillgångar till samhället när vi finner vårt rätta element där vi kan njuta av vår tid istället för att gå in en roll och känna oss tvungna att välja av det som systemet redan skapat. "Detta är vad du kan välja mellan, bli vad du vill men detta är vad du måste välja - bli vad du vill men detta är vad du måste göra för att ta dig dit." Ramar, gamla urholkade strukturer och pekpinnar hit och dit, hela tiden. Vart vi än befinner oss jobbmässigt kommer det att märkas både hos kund och medarbetare om vi är där för vårt hjärta eller för att slå ihjäl några timmar och få den efterlängtade lönen som många inte tror att vi kan få på annat sätt.
Ibland kanske det snarare är dags att ifrågasätta systemen än att direkt utan att blinka påstå att vissa kids inte "passar in" och har diverse diagnoser som måste utredas för att något sticker ut. Såklart att rätt hjälp måste till i vissa fall men det går inte alltid att endast falla in i dessa förklaringar. Kanske är det så att i många fall är det just deras egenskaper, energi eller vad det nu än kan vara som skapar framtiden - OM vi vårdar allas unika kvaliteter väl. Inte sällan har även alla som genom tiderna "slagit igenom" från barnsben också fått höra att de minsann inte skulle kunna bli något av dem. Jag tycker man som vuxen bör vara extra försiktig med att projicera sina egna tillkortakommanden på barn. Ingen ska ta sig rätten att överhuvudtaget tala om för någon annan hur långt den kan gå och ta för sig av livet.
Skolan lär oss inte hur vi skapar karriär och får en vettig inkomst. Skolan skapar ramar du kan lära dig efter för att sedan gå ut i samhället, hålla dig sysselsatt och bidra. Det är inget fel med det utan också viktigt såklart, men det är något som saknas. Skolan lär oss hur vi skapar service till samhället för att sedan äga våra pengar. Du kan tjäna mer pengar när du sover än du kan spendera under dagen, om du blir bra på det. Ovanstående meningar kan för en del verka provokativt men jag VET att MÅNGA drivs av sin kreativitet idag, om det så är att bygga företag eller måla tavlor spelar mindre roll. Ta det som ett exempel för att tänka i nya banor.
Vi behöver bli tillfredsställda på ett helt annat sätt idag med alla dessa valmöjligheter, tillgångar och inre resor som startat. Jag är en av flera som ställer mig positiv till just den utvecklingen.
Jag vill avsluta med att du kan växa hur mycket som helst både personligen och karriärmässigt - låt INGEN struktur, norm eller människa i världen sätta den gränsen för dig!


Kommentarer

Populära inlägg